Meny Stäng

Fabbes blogg: Tippar Champions League

Äntligen är Champions League tillbaka, och det är en oviss vår vi har framför oss. Vilka vinner?

Champions League har alltid legat mig väldigt varmt om hjärtat. Ingen direkt originell åsikt, men det är något speciellt när världens bästa lag möts. När jag var yngre minns jag att den sena matchtiden 20.45 gjorde att mina föräldrar lät mig vara uppe och se första halvlek. Sen var det läggdags, och jag låg istället vaken och försökte tyda pappas rop framför tv:n vad som faktiskt hände.

Sedan dess är alltid Champions League veckans höjdpunkter, och jag hoppas och tror det är samma sak för många av er läsare. För mig kvittar det egentligen vilka lag som spelar, det finns alltid något intressant i alla matcher. Och det är nu när slutspelet drar igång som det börjar bli intressant på riktigt. Nu spelades första matcherna redan igår kväll, men den här texten och tippningen gjordes innan det drog igång. Så vi får väl se hur det slutar – men det här är mina tips inför åttondelsfinalerna.

Uppdatering, tisdag 23.01 (efter första två matcherna): Som ni ser här under var jag helt värdelös på att tippa. Men men, allt kan hända i ett dubbelmöte osv. 

Liverpool-RB Leipzig

Ett på förhand helt öppet möte, men där ett Liverpool med sargat självförtroende kommer passa Leipzig bra. Räcker det över två matcher? Jag tror det – men lägger som sagt en brasklapp för att det här kan gå hur som helst. Kan också vara att jag tippar såhär med tanke på att jag har svårt för Liverpool samtidigt som jag gillar Leipzig. Men det behöver ju inte vara fel!

PSG-Barcelona

Tror på en ”skräll” här med. Har imponerats av Barcelona senaste tiden, och PSG utan Neymar och Di Maria borde såklart vara enklare än om de är med. Än en gång en helt öppen matchserie dock, som ska bli oerhört spännande att följa.

Porto-Juventus

Juventus säsong i alla ära – Porto ska man bara avfärda. Porto som ha lite av en identitetskris är känslan får se sig utslagna i åttondel för hundrade gången typ.

Sevilla-Dortmund

Svårtippat. Dortmund har en oerhört hög högstanivå, men också en låg lägstanivå. Sevilla är som alla vet ett oerhört bra turneringslag. Om jag måste välja blir det spanjorerna, men Haaland kan helt klart tycka annorlunda.

Lazio-Bayern München

Jadu, det här vinner Bayern.

Atlético de Madrid-Chelsea

Atléti har i stort sett avgjort La Liga redan och kan lägga fokus på CL. Chelsea ser avsevärt mycket bättre ut under Tuchel, men det ska inte räcka till mot Simeones mannar.

Atalanta-Real Madrid

Det är i dessa lägena Real växlar upp, och visar fotbollsvärlden att man ska vara som bäst när det gäller. Det kommer inte räcka till en CL-titel – men det räcker gott och väl till att slå ut Serie A-runkets gullegris Atalanta.

Håller ni med eller är jag ute och cyklar som vanligt? Kommentera. Känslan är i alla fall att vi har många möten som på förhand är helt öppna, och att vi har bra matcher att se fram emot. Kom då CL!

Please wait...

Liknande Inlägg

1 kommentar

Lämna ett svar