Meny Stäng

Fabbes blogg: Min impopulära åsikt

En kampanj på social medier har fått mig att tänka. Vad är min impopulära åsikt inom fotbollen?

Ett spelbolag har på sina social medier under en period nu lagt upp korta videoklipp där personer fått berätta sina impopulära åsikter om fotboll. De svenska filmerna har främst varit kopplade till podd-trion Della Sport. Jonathan Unge har berättat om hur han vill bli avskaffa offside, Simon Chippen Svensson hatar alla Liverpoolsupportrar och vill ta bort 51%-regeln och K. Svensson vill ta bort domare och överlåta alla beslut till VAR.

Kampanjen är självklart gjord med en stor portion humor, och åsikterna ska kanske inte tas på fullaste allvar alla gånger. Men den fick mig att i alla fall försöka få fram en åsikt om fotboll jag har som kanske inte skulle tas emot med öppna armar av samtliga. En hjärtefråga har alltid varit att återgå till att startelvan har nummer 1-11, och bänken fyller sedan på från 12 och uppåt beroende på hur många avbytare man har. I dagens moderna fotboll men tröjförsäljning och liknande är det självklart inte en möjlighet, men jag hade gladeligen återgått till den melodin. Vet dock inte om det är en impopulär åsikt, alla borde ju hålla med om detta?

En annan åsikt jag har är ju kring det här med bengaler, och nu kommer jag trampa många på tårna. Bengaler är häftigt när det fungerar, och det kan bli riktigt fina tifon. Men i dagens samhälle är bengaler förbjudna, och då tycker jag det är en icke fråga huruvida man ska ha bengaler på läktaren eller inte. Jag blir lika arg varje gång (helvete vad gammal jag låter nu) någon tänder en bengal och man vet att matchen kommer bli avbruten/uppskjuten. Sjung istället, gör tifon som kan bli sjukt häftiga ändå. Bort med bengalerna! En impopulär åsikt? Ja, antagligen.

Vad har ni för impopulär åsikter? Finns det någon där ute som tycker RB Leipzig är det bästa som hänt fotbollen? Att vi ska införa tre hörnor straff? Eller kanske att fotbollen är bättre utan publik? Kommentera.

Vi hörs!

Please wait...

Liknande Inlägg

3 kommentarer

 1. trashbag

  Angående bengaler håller jag med till viss del. Kortfattat tycker jag utvalda supportrar ska få gå utbildning tillsammans med t.ex. brandkår för att på så sätt bränna bengaler på ett säkert och snyggt sätt. Jag är ju supporter även i bandy och där har vi ibland fått bränna ett fåtal bengaler helt fritt för x antal år sedan och även ett fåtal bengaler på ett kontrollerat sätt ger effekt. Så om man hjälper supportrarna på ett seriöst sätt tror jag inte ens det kommer vara ett problem. Det kommer bara vara problem så länge det är totalförbjudet.

  Min impopulära åsikt är att jag fortfarande är för VAR.

   • Peter Hecktor

    Jag förstår ditt tänk men det är ju efterfrågan som styr. Mindre sponsorer, mindre publik, mindre intresse från tv-tittare = mindre pengar.

    Är ju för mig som är trummis i ett dansband. Ska vi kräva samma pengar som AC/DC för att vi också spelar musik? Svaret är såklart nej, det är efterfrågan som styr.

Lämna ett svar