Meny Stäng

Fabbes blogg: Häftigaste arenan – dags att rösta

För två veckor utlyste jag en omröstning kring vilken som är fotbollsvärldens häftigaste arena. Kvar står vi nu med fyra alternativ som är inskickade, och som är speciella på sitt egna lilla sätt. Häng med!

Vad är en häftig arena? Vilka krav ska den uppnå för att kallas häftig? Det blev ganska snabbt uppenbart att vi alla har olika parametrar. Arenan kan vara speciellt byggd, den kan vara extrem och helt nytänkande eller så har den bara ett väldigt vackert läge. Här nedan kommer nu de arenorna som ni tyckte skulle vara med i omröstningen.

Estádio Municipal de Braga, Portugal

Motivering: EM-arenan från 2004 tillika SC Bragas hemmaarena är olika nästan alla andra arenor. Utan kortsidor, där ena kortsidan istället är en bergsvägg gör att den hamnar på listan. Ett nytänk som i alla fall jag tycker är väldigt härligt.

 

Estádio BBVA, Mexico

Motivering: CF Monterrey i Mexicos arena är inte bara stor. Den har också en fantastisk utsikt över de gröntäckta bergen bortanför arenan. Sitter man på platsen den här bilden är tagen på så är frågan om man mest fascinerar sig över spelet eller utsikten?

 

Estádio Governador Carlos Wilson Rocha de Queirós Campos, Brasilien

Motivering: VM-arenan från Brasilien 2014 är lite mer åt det moderna hållet. Den har förmågan att bli upplyst i olika färger vilket kvällstid gör den olik alla andra arenor. Mäktigt!

 

Alfheim Stadion, Norge

Motivering: Tromsös hemmaarena vinner inga priser för sitt utseende. Där kan vi nog jämföra med med Jämtkraft Arena i Östersund ungefär. Men läget i staden – mitt i smeten – och utsikten över de norska fjordarna gör att den som helhetsupplevelse blir något helt annat. Det krävs nog dock att man ska vara på punkten den här bilden är tagen ifrån för att kunna njuta fullt ut. Högst oklart hur upplevelsen är nere från planen.

____________________________

Nu då till själva röstningen. Ni kan rösta både här genom att kommentera här under, eller på Twitter där alternativen också kommer finnas i en tweet. Ska bli väldigt spännande vad vi kommer fram till!

 

Fridens!

Please wait...

Liknande Inlägg

6 kommentarer

Lämna ett svar