Meny Stäng

Fabbes blogg: En helg i fotbollens tecken

Tobbe skrev för några veckor sedan om sin tränarutbildning. Nu tänkte jag berätta lite om min.

Till skillnad från Hysén är jag ingen tidigare elitspelare. Jag har suttit på bänken en match i division tre och gjort några inhopp i fyran som största meriter. Med andra ord var jag nog så långt ifrån att bli antagen till kursen för tidigare elitspelare man bara kunde komma. Men som tur är behöver man inte ha varit elitspelare för att bli fotbollstränare, och den här helgen har jag spenderat på Öckerö för tränarutbildningen Uefa B. Mycket snack om fotboll blir det såklart en sån här helg, och det är verkligen fantastiskt att höra tankar och samtalspunkter på de här träffarna. Vi har allt från tränare i division sex till assisterande tränare i Superettan som går utbildningen, vilket gör att alla minst sagt har olika infallsvinklar i diskussionerna. Vad alla har gemensamt är dock en stor ambition att bli så bra fotbollstränare som möjligt.

Dessutom finns det inte tillgång till någon träningsgrupp när vi ska hålla i träningarna själva, vilket gör att de som inte håller i övningarna får vara med och spela. I helgen klarade vi av tre praktiska pass, och med en snittålder runt 35-40 år kan ni tänka er hur det såg ut. Bländade spel blandades med dålig kondition, och tillslut gick även hälsenan på en deltagare. Väntat, men ändå imponerande att det tog tills sjätte träffen. Krya på dig Magnus!

Hur många av oss blir elittränare i framtiden? Antagligen inte jättemånga, men att de kommer bli bra tränare av oss deltagare kan jag lova. Man lär sig otroligt mycket!

—————————

Nu börjar säsongerna lida mot sitt slut, även om vi har lite mer än en månad kvar av allsvenskan. Då höjs också åskådarantalet till 300, men frågan är vem som ens orkar ta sig och kolla på Örebro-Kalmar en novemberkväll. Får man ens sålt biljetterna? Klart man får. Men faktum är att jag vet inte hur sugna folk är på livefotboll just nu. Känns som den här säsongen är död.

—————————

Allt gott vänner!

/Fabbe

Please wait...

Liknande Inlägg

3 kommentarer

  1. Micke

    Trevligt med tränarutbildning! Håller ej med om publikfrågan dock. Var ju helt nere i källaren emotionellt när beskedet på 500 drogs tillbaka. Har nu fått biljett till FFF-IFE nästa helg och det ska bli oerhört fint att få återvända till arenan efter ett helt års väntan. Man vill ju vara på plats när det drar ihop sig!

Lämna ett svar