Meny Stäng

Fabbes blogg: En halvtidssummering

Denna vecka blir det fokus på allsvenskan, och hur den första halvan av serien varit. Är ni nöjda med era favoritlags säsonger än sålänge?

Kommer ni ihåg när vi drog igång för dryga två månader sedan? Hammarby skulle vinna guld, AIK utvecklade övriga lag med sitt man-man-spel och det skrevs spaltmeter om deras framgångsrika ungdomssatsning. Varberg skulle komma dyngsist, Elfsborg och Örebro var serens enda mittenlag och Östersund skulle inte kunna fullfölja säsongen. Dessutom var tanken att Blåvitt, med Jakob Johansson på mitten, skulle ta några kliv till med sin spännande tränarduo Asbaghi och Sibila.

Sen dess har AIK inte bara utvecklat sina motståndare, man har även tagit sig själva så långt ner på botten att det som AIK-supporter måste vara svårt att se havsytan alls. Hammarby har suttit fastspända i en berg-och-dalbana och Varberg har sprungit, sprungit och sprungit. Elfsborg har gnetat till sig seger efter seger och verkar på allvar kunna hota om en Europaplats, Örebro ligger precis där man trodde och IFK Norrköping blev enligt experterna svenska mästare efter fyra omgångar. Blåvitt då? De är så fruktansvärt dåliga på att göra mål (och vinna fotbollsmatcher) att man nästan saknar Mamadou ”Big Mama” Diallo på topp.

Sist men inte minst har Marcus Birro skrivit på för Mjällby – där snackar vi skräll.

Allt det har alltså skett på lite drygt två månader utan att man ens haft tid att varken andas eller förstå vad som händer. Har jag missat något? Är ni nöjda med era lags första halvor av allsvenskan? Kommentera!

————————-

I Superettan har Degerfors redan avgjort serien. Välkomna tillbaka till allsvenskan 2021!

————————-

I lördags använde jag Sportexpressen Play för att kunna se min sambos match i Elitettan. 139 kr tar de betalt för en match, och just den här sändningen hade min farmor gjort bättre med en mobilkamera och en Facebook-sändning. Har fan kan man ta 139 kr för en match om man inte bryr sig ett skit om sändningen? Någon måste avgå (eller sänka priset)!

————————

På FM kör jag just nu på med Millwall. Torsk i Play Off första säsongen, och andra säsongen har inletts med lite blandade resultat. Anfallaren Bödvardsson har bråkat sig bort och ersatts av ett träben från Aberdeen som ännu inte hittat målet. Kämpa Fabian!

Det var allt för den här veckan. På återhörande!

/Er gräddnougat i Aladdin-asken, Fabian

Please wait...

Liknande Inlägg

5 kommentarer

  1. Micke

    Kloka tankar som vanligt, Fabbe! Elfsborg har verkligen imponerat på mig resultatmässigt, kul att Jesper Karlsson äntligen fått utdelning också. Mitt kära FFF har verkligen förtjänat fler poäng än vad tabellen visar, många sena poängtapp och tveksamma domslut. Samtidigt har vi förstås oss själva att skylla med tanke på flera katastrofala insatser. Nu väntar ett ganska tufft spelschema, men tror ändå poängen kommer att trilla in successivt och att vi landar över kvalplatsen till sist.

  2. Daniel Nilsson

    Malmö har, efter en diskuterbar inledning, hittat en fin form – underbart!

    Bra skrivet, kloka ord från en klok man. 139 är riktigt mycket. Ängelholms FF som spelar i div2 har en stream för 39 spänn. Det laggade något enormt och jag fick pengarna tillbaka och där resonerade jag som så att “man får för vad man betalar”, men baserat på din text så är det ju verkligen inte så..

Lämna ett svar