Meny Stäng

Fabbes blogg: Början och slutet

När den ena säsongen börjar dra sig mot sitt slut så har den andra börjat. Länge leve fotbollen!

Den europeiska fotbollen är nu igång på alla fronter igen. Manchester United var precis så usla som bara United kan vara. Kulusevski fick en drömdebut, och Zlatan visade att gammal är äldst. Årets säsonger känns mer ovisa än någonsin, och även i exempelvis Serie A känns striden om Scudetton öppnare än på flera år. Vilka tror ni tar hem segrarna i de stora ligorna? Och vilka lag överraskar positivt och negativt? Kommentera gärna.

————————

I Sverige är vi nu inne i den sista tredjedelen av säsongerna och allt ska avgöras. Som ni vet har jag redan utropat Malmö FF till vinnare i allsvenskan, och välkomnat Degerfors till allsvenskan 2021. Men vilka tar Europaplatserna? Och vilka lag gör Degerfors sällskap? Jag sätter mina pengar på att topp fyra i allsvenskan blir Malmö, Djurgården, Elfsborg och Häcken. Dessutom trillar Falkenberg och Kalmar FF rakt ur, och vi får välkomna även Halmstad BK tillbaka till allsvenskan. Har jag rätt? Antagligen inte. Men vad tror ni?

————————

Förra veckan skrev jag att jag nästan aldrig kollar Serie A, men i söndags bänkade jag mig ändå för Juventus-Sampdoria. Självklart var det Dejan Kulusevski som lockade, och vilken debut han fick. Mål direkt, och han uppträdde verkligen som en nyckelspelare i ett av världens bästa lag. Där har vi en framtida stjärna, vilket självklart inte är en särskilt originell tanke. Däremot ställer jag ett stort frågetecken för Alexander Isaks säsongsstart. Han har inte övertygat varken mot Nederländerna i landslaget eller i La Reals inledning av säsongen. Just nu ser jag faktiskt inte storheten hos honom, även om den självklart finns där någonstans. Men har han verkligen råd att se så loj ut på en fotbollsplan som han gör just nu?

————————

Kommentera nu och tippa hur det går i toppligorna 2020/21, och hur allsvenskan slutar. Står ni fast vid era förhandstips?

Ciao

Please wait...

Liknande Inlägg

1 kommentar

  1. Daniel Nilsson

    Jag tror och hoppas på Inter men är givetvis oerhört förväntansfull över Kulusevski. I övrigt så tror jag PSG, Real Madrid och Bayern håller undan och vinner och jag HOPPAS Manchester City vinner, även om Liverpool såklart kommer bjuda upp till dans.

    Största floppen så här på “förhand” tror jag blir Barcelona som verkar jobba motsägelsefullt. De säljer spelare av ekonomiska skäl men fortsätter att jaga förstärkningar för minst lika stora pengar. Det blir inte många +/- miljoner på kontot där inte och lägg därtill hela Messi-soppan. En klubb i kaos mycket(enbart) tack vare Bartomeu.

Lämna ett svar