Meny Stäng

Fabbes blogg: Årets lag

Precis som för alla andra som följt den svenska fotbollen har jag gett mig på att ta ut årets lag. Håller ni med mig?

Kriterierna var att det ska vara spelare som gjort en hel säsong. Spelare som Jesper Karlsson är ju egentligen givna, men faller alltså bort pga det kriteriet. Det kriteriet gör ju också att jag kan peta Pontus Wernbloom med gott samvete…

Glasklart va? Då kör vi.

Fotboll ska spelas 4-4-2, det är så det är bara. Därav blir det den formationen som gäller även här.

Målvakt: Oscar Jansson, Örebro SK

Allsvenskans jämnaste, och bästa, målvakt under säsongen som gått. Gör väldigt sällan, eller aldrig, några misstag och i en säsong där det är väldigt få målvakter som stuckit ut blir han mitt var.

Högerback: Johan Larsson, IF Elfsborg

Högerbacken, som vände hem inför säsongen, skapade flest målchanser i hela serien. Lägg till att det blev åtta assist tillslut, och flertalet mål. Given!

Mittback: Anel Ahmedhodzic, Malmö FF

Årets genombrott i allsvenskan, och en bidragande orsak till SM-guldet. Få trodde på honom när han förra säsongen lånades ut till Hobro, men visade sig vara oerhört lyckat.

Mittback: Joseph Okumu, IF Elfsborg

Okumu vem? Så var det nog de flesta som sa inför säsongen. Men Kenyanen visade sig vara en otrolig värvning, som Elfsborg hittade i amerikanska andraligan. Mogen för större uppgifter!

Vänsterback: Axel Björnström, IK Sirius

Exploderade, precis som hela Sirius, direkt när allsvenskan drog igång. Öste in poäng, och var också stabilt defensivt.

Högerytter: Moses Ogbu, Mjällby AIF

Är ju egentligen ingen ytter, så är väl lite intryckt här. Men tagit extrema steg i år efter att karriären varit påväg åt helt fel håll. 14 baljor är inte kattpiss direkt.

Central mittfältare: Anders Christiansen, Malmö FF

Kommentarer är egentligen överflödiga, Christiansen är segrarnas bästa spelare. Då kommer man med i årets lag!

Central mittfältare: Simon Olsson, Elfsborg

De som sett serietvåan spela i år vet hur bra Olsson varit. Har äntligen börjat producera poäng, och har ett lugn med bollen som ingen annan i serien har. Fantastisk spelare!

Vänsterytter: Stefano Vecchia, IK Sirius

Äntligen fick han vara frisk – och då blev det ju succé direkt. De som följt honom länge säger att han alltid haft det i sig, kul att även vi andra fått se det nu.

Anfallare: Astrit Selmani, Varbergs BoIS

Snackade mycket inför allsvenskan – levde upp till varje ord när serien summerades. Tvåa i skytteligan, och bar Varberg på sina axlar till nytt kontrakt. Helvete vilken spelare!

Anfallare: Christoffer Nyman, IFK Norrköping

Skytteligavinst och pånyttfödelse. Tillbaka i de takterna som en gång gav honom en landslagsplats – då håller man Ola Toivonen och Isaac Kiese Thelin utanför årets lag.

 

Tränare: Marcus Lantz och Jimmy Thelin

Det blir ett delat ledarskap mellan de två tränarna som gjort underverk i år. Ingen trodde att Mjällby skulle ta en femteplats, och att Elfsborg skulle sluta tvaå. Två bragder av dessa tränarna som inför var ganska ifrågasatta. Nämnas ska väl också att båda har haft väldigt bra team runt om sig i klubbarna, vilka självklart också ska ha beröm.

 

Har jag fel? Har jag rätt? Kommentera bara!

 

Ciao.

Please wait...

Liknande Inlägg

3 kommentarer

  1. raca14

    Finns många spelare som skulle kunna platsa, men lite besviken att Kiese Thelin hålls utanför pga Nyman som jag inte tycker levererat lika mycket som han, enligt mina förväntningar, skulle kunna ha gjort.
    Resten av elvan är annars helt ok även om jag skulle vilja ha in Eric Larsson på högern, men förstår att du väljer Johan Larsson som varit grymt bra.

Lämna ett svar