Meny Stäng

Den där jävla Champions!!

Precis som Zlatan, börjar Devran NH Bagis bli mer än lovligt trött på uteblivna framgångar i Europaspelet. Efter att ha tagit sig vidare från en grupp med Juventus, Tottenham och Anderlecht tog det tvärstopp. 

I ligan gick det fortsatt bra för RB Leipzig. De regerande mästarna tog snabbt ledningen och tillsammans med Dortmund, så blev det ett tvålagsrace, då Bayern München ganska snabbt hamnade efter. Som mest ledde RBL ligan med 11 poäng, men en svag period i slutet av februari, gjorde att Dortmund efter 23 omgångar tog över ledningen.

Detta Dortmund som RBL senare under året skulle slå ut i semifinalen av DFB-pokal, dvs Tyska Cupen.

RBL Leipzig tog sin första cuptitel under Devran NH Bagis i säsongens sista match. Werder Bremen hade inget att sätta emot och efter 3-0 i finalen, stod cupspecialisten Bagis återigen som cupsegrare.

Så var det det här med Champions League. Efter att ha slagit både Juventus två gånger och tagit fyra poäng mot Tottenham, vann RBL gruppen och skulle därför ställas mot en av tvåorna från de andra grupperna. Dock föll lotten på Real Madrid och ni som spelat Champions League, vet att Real Madrid, dom vill man inte möta.

Efter 1-3 i Spaniens huvudstad, gjorde RBL en mycket bra match på Red Bull Arena. Man hade ledningen med 1-0 och missade ett friläge i 86:e minuten. Real ställde sedan om efter påföljande hörnan och tryckte in avgörande 1-1, totalt 2-4 och Europasagan var över redan innan den hunnit börja kändes det som.

Med enbart fokus på ligan efter respasset, förlorade sen inte RBL någon mer match i Bundesliga. Ligan avslutades med 7 raka segrar och man försvarade därmed ligatiteln, ynka en poäng före Dortmund.

RBL hade vunnit dubbeln, men det var något som gnagde i Bagis. Skulle man kunna ta en europatitel i Leipzig, var laget starkt nog. Det var dom funderingarna den turkiske coachen tog med sig in i sommaruppehållet.

Hur det fortsätter, det får ni veta nästa vecka…

Ha nu en trevlig helg.

SKÅL

Tobbe

 

Please wait...

Liknande Inlägg

1 kommentar

Lämna ett svar