Meny Stäng

Cupfinal!!

Efter en fantastisk säsong där Raith Rovers vann Championship i Skottland, är det nu en ny arbetsgivare som får ta del av Devran NH Bagis vishet. Vi tar väl det ändå i rätt ordning och backar bandet en aning. 

Efter en fin start på säsongen  fick Raith Rovers upp ett momentum som skulle hålla i sig hela säsongen. Med Jake Scrimshaw, men framför allt Manny Duku som forwardskanoner, lyckades vi ta oss hela vägen upp till förstaplatsen runt jul och där blev vi kvar resten av säsongen.

Danne som sportchef gjorde ett hästjobb i vinterfönstret och med nyförvärv som mittbacken Warren O´Hora och mittfältaren Charlie Wellens, så var det slut inget snack om vilka som skulle flyttas upp.

Vi snabbspolar fram till säsongen efter och konstaterar att Danne även under sommaren gjorde en del makalösa fynd på transfermarknaden. Den 18-årige målvakten Aaron Chafer anslöt till Raith och han är i skrivande stund ungefär ett år senare, på väg till Chelsea, så där hittade Mister Nilsson ett riktigt guldkorn.

Vi spenderade inga större pengar, utan Danne letade efter fynd som skulle kunna tänka sig spela i en uppnosig nykomling utan att kosta skjortan.

När säsongen startade hade vi fått ihop ett kanonlag och säsongen började bra. Två vinster på första tre matcherna var mer än godkänt. Sen gick det tyngre ett tag, men efter 15 matcher så låg Raith Rovers på en urstark 6:e plats. Säsongen då Rovers skulle etablera sig var på god väg, DET VAR DÅ DET HÄNDE

Klassiska storklubben Aberdeen, samma Aberdeen som slagit Raith i seriepremiären ett par månader tidigare, hade sett Devran NH Bagis göra underverk med en mindre klubb och nu var det dags för Bagis att ta ett svårt beslut. Stanna i Raith eller flytta uppåt i hierarkin och ta över Aberdeen??

Valet föll på Aberdeen och trots att många supportrar brände Bagis autografkort och kallade honom både det ena och det andra, så är alltså Aberdeen den nya klubben för turkiske Lars Lagerbäck.

Aberdeen låg 7:a en poäng bakom Raith när Bagis tog över och utan att överdriva så blev säsongen en succé. Aberdeen började med att få storstryk mot Celtic, men efter det förlorade man bara 3 matcher av 21. Lägg därtill att Aberdeen slog ut Celtic på vägen till den skotska cupfinalen.

I cupfinalen blev dock Glasgow Rangers alldeles för svåra och det var inte ens nära, trots att resultatet skrevs till 0-1.

I ligan slutade Aberdeen fyra och kvalificerade sig till Europa Conference League.

Sommarfönstret är precis avverkat och laget ser otroligt spännande ut.

Danne sportchef har hittat en ny ung supertalang i målet vid namn Joe France, en demonmittback i Matty Pattisson och framåt finns sen tidigare Michael Ruth som vann interna skytteligan på 22 mål.

Med ett stundade Europakval och en målsättning att verkligen ta upp kampen med Rangers och Celtic, ser säsongen 2024/25 ut att kunna bli väldigt spännande.

Med det sagt: GOTT NYTT ÅR

Skål och ha en fin helg

Tobbe

 

 

Please wait...

Liknande Inlägg

Lämna ett svar